Szerintem az étcsokoládé-tejföl páros nagyon jó, kókusszal turbózva raktam már palacsintába is, nagyon tetszik az étcsokoládé a tejföl enyhe savanykásságával kiegészítve. Kicsit „gombhoz a kabát” volt ez a sütemény, mert fel akartam már avatni a legújabb adag mintás muffin papíromat, és amit mindig tudok sütni, mert minden hozzávaló van itthon, az a csokoládés muffin.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 4 evőkanál puha vaj
- 2 tojás
- 13 dkg barna nádcukor (én világosbarnát használtam)
- 13 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg tejföl (20%-os)
A krémhez:
- 13 dkg étcsokoládé
- 1-2 evőkanál cukor
- 12 dkg tejföl (20%-os)
A tetejére:
- cukor-konfetti vagy
- csokoládélapocskák
A vajat elkeverem a cukorral, egyenként beledolgozom a tojásokat, belekeverem a kakaót, a lisztet és a szódabikarbónát, és végül beleforgatom a tejfölt. A sütőt előmelegítem 180 fokra (légkeveréssel) és egy normál muffin tepsi 9-10 mélyedését kibélelem muffin papírral. A tésztát a papírokba kanalazom, az üres mélyedésekbe vizet öntök, és kb. 25 perc alatt megsütöm. A kész muffinokat rácsra teszem hűlni. A krémhez megolvasztom a csokoládét, és pár perc hűlés után belekeverem a cukrot és a tejfölt. A muffinok tetejére kenem, megszórom csokoládé lapocskákkal vagy dekorcukorral, és kb. 1 órára hűtőbe teszem, hogy megszilárduljon a krém.
9-10 darab lesz belőle.
2 megjegyzés:
Yes, ez gyönyörűűűűűűű
nagyon jó állagú lett ez az icing/topping/akármi. meg finom is :-)
Megjegyzés küldése