Volt pár szem aszalt paradicsom, némi húsos szalonna… és meglepetésemre a spenóttal színezett zöld tésztának nem volt spenót íze (ez volt az én nagy szerencsém). A spenóttal nagyon nem vagyunk jóban. Emlékeim szerint soha nem is voltunk. pár évig nyers erővel letuszkolták szerintem, de nagyon hamar átálltam a sóskára.
Hozzávalók:
- 40 dkg fettuccine
- kb. 15 dkg húsos szalonna
- pár szem olajban eltett aszalt paradicsom
- 1 csésze zöldborsó
- 1 hagyma
- 1 evőkanál olaj (lehet a paradicsomról is)
- 2 dl tejszín
- só, (bors)
Miközben megfőzöm a tésztát, összedobom a mártást: a hagymát apróra vágom, és a szalonnát felkockázom. Meleg serpenyőbe rakom őket, és addig sütöm, amíg a szalonnából kisül a zsír (ha szükséges teszek hozzá egy kevés olajat). Hozzáadom a borsót, és pár darabba vágott aszalt paradicsomot, összeforgatom, majd felöntöm a tejszínnel. Sózom, borsozom, és ha túl sűrűnek találom, teszek hozzá egy kicsit a tészta főzővizéből. Végül összeforgatom a megfőtt, lecsöpögtetett tésztával, és azonnal tálalom.
4 fős adag.
5 megjegyzés:
Csuda jól néz ki.Szeretem ha színes egy étel.
Nagyon szép! Én is rajongok a karakteres színű finomságokért, ráadásul tökéletes gyors vacsora recept! Köszi! :))
az biztos hogy látványra nagyon sokat dob rajta a kétszínű tészta. :-)
Én mindig kerestem ezekben a színes tésztákban az ízt,de csak színezőként használják,egyáltalán nem jön át. Elenyésző mennyiségű benne a zöldség. Az aszalt parit hol szerzed be? Szerinted lehet valahol olcsóbban is kapni?
nekem volt már olyan aminek volt íze és az illata is teljesen más volt főzés közben.
aszalt paradicsomot a tescoban szoktam venni. saját márkás antipasti cucc. olajbogyók környékén van szerintem.
Megjegyzés küldése