Újra iskolába járok, csak most nem hétközben délelőtt okosodom, hanem esténként, és szombaton, túlnyomórészt ebédidőben. Ezért rendes reggelit kell készítenem, hogy ne korogjon a gyomrom előadáson. Nem szeretnék én lenni a ’folyton éhes lány’. Első körben gombás omlettet sütöttem.
Hozzávalók:
- 5 tojás
- só
- 1 evőkanál tej
- 1 púpos evőkanál liszt
- kb. 30-35 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- kakukkfű
- reszelt sajt
- olaj
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, rádobom a felkarikázott (és mérettől függően félbe vágott) gombát, sózom, kakukkfűvel ízesítem, és készre párolom. A tojásokat szétválasztom, és a fehérjéket kevés sóval kemény habbá verem. A sárgájákat habosra keverem a liszttel és a tejjel, majd óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Teflonserpenyőben, kevés olajon a palacsintasütéssel megegyező módon, megsütöm az omletteket. Mindegyikre rakok a gombás raguból, félbehajtom őket, és reszelt sajttal megszórva tálalom.
2 fős reggeli.
2 megjegyzés:
Nah. Holnap nem megyek sehova reggel, lehetne ezt kapnom reggelire? Mondjuk egy szelet friss kenyérrel, és egy nagy pohár 3,8-as tejjel.
Köszönöm!!!:DDD
nálam a segéderő mosogat....
Megjegyzés küldése