2010. március 13., szombat

Krémtúrós-csokoládés muffin

muffin1

Cheesecaket sütöttem, és maradt 20 dkg krémtúró, amit nem volt kedvem csak úgy elkanalazni, és kellett is valami, amit vihetek másnap a suliba eszegetni. Ezért a – számomra – legtriviálisabb megoldást választottam: muffint sütöttem belőle. Lehet étcsokoládé helyett aszalt gyümölccsel, vagy kandírozott citrushéjjal is gazdagítani. Nekem most csak csokoládé volt itthon, de a túró rudi óta tudjuk, hogy a túró és a csokoládé jó párosítás.

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • fél csomag sütőpor
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 8-10 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg krémtúró (nem a vaníliás kis dobozos, hanem a német quarknak megfelelő)
  • 1 tojás
  • 10 dkg liszt

A vajat megolvasztom, és összekeverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, a vanília kivonatot és a krémtúrót, és simára keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, az étcsokoládét apróra vágom, és gyors mozdulatokkal mindkettőt a tésztába forgatom. Egy muffintepsit kibélelek papírral, a mélyedésekbe kanalazom a tésztát, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 20 percig sütöm.

12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.

3 megjegyzés:

Vesta írta...

És hol veszel ilyen szép muffinpapírt?

Lilla írta...

ezt emlékeim szerint a fővámtéri csarnokban az ázsiában szereztem.

Névtelen írta...

Nézz be hozzám légyszives, vár valami!:)