Cheesecaket sütöttem, és maradt 20 dkg krémtúró, amit nem volt kedvem csak úgy elkanalazni, és kellett is valami, amit vihetek másnap a suliba eszegetni. Ezért a – számomra – legtriviálisabb megoldást választottam: muffint sütöttem belőle. Lehet étcsokoládé helyett aszalt gyümölccsel, vagy kandírozott citrushéjjal is gazdagítani. Nekem most csak csokoládé volt itthon, de a túró rudi óta tudjuk, hogy a túró és a csokoládé jó párosítás.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg barna nádcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 8-10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg krémtúró (nem a vaníliás kis dobozos, hanem a német quarknak megfelelő)
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
A vajat megolvasztom, és összekeverem a cukorral. Hozzáadom a tojást, a vanília kivonatot és a krémtúrót, és simára keverem. A lisztet összekeverem a sütőporral, az étcsokoládét apróra vágom, és gyors mozdulatokkal mindkettőt a tésztába forgatom. Egy muffintepsit kibélelek papírral, a mélyedésekbe kanalazom a tésztát, és előmelegített sütőben, 190 fokon (légkeveréssel) kb. 20 percig sütöm.
12 darab lesz belőle. Eredetileg a női lapozón.
3 megjegyzés:
És hol veszel ilyen szép muffinpapírt?
ezt emlékeim szerint a fővámtéri csarnokban az ázsiában szereztem.
Nézz be hozzám légyszives, vár valami!:)
Megjegyzés küldése