Nem vagyok egy nagy ostyalap felhasználó, eddig összesen egyszer vettem, és már akkor eszembe jutott, hogy mi lenne, ha zserbó-szerűen készíteném el, lekvárral, dióval (mogyoróval) és csokoládéval a tetején. Most jött el az ideje :-)
Hozzávalók:
- 1 csomag 6 lapos ostyalap (90 g)
- 15 dkg darált dió/mogyoró
- 8 dkg porcukor
- baracklekvár
- kb. 10 dkg étcsokoládé
Az asztalra teszek egy nagy darab sütőpapírt, a diót összekeverem a porcukorral, és a sütőpapírra teszem az első ostyalapot. Megkenem lekvárral, megszórom a cukros dió ötödével, majd rányomom a következő lapot. Folytatom a dolgot, amíg el nem fogy a dió és az ostya. Végül a tetejére is teszek egy darab sütőpapírt (vagy ha elég nagyot téptem le, ráhajtom a fölöslegeset az asztalon lévőről), és pár nehéz könyvet rakok rá. Néhány óráig hagyom préselődni, majd megolvasztom a csokoládét és megkenem vele a tetejét. Miután a csokoládé megdermedt, éles késsel felvágom.
4 megjegyzés:
Nagyon jó ötlet, és még sütni-főzni sem kell hozzá!
A párom zserbó-őrült, és ez zseniális ötlet!!!!! ki fogom próbálni!
Nekem is van itthon maradék ostyalapom:) és ígértem sütit jövő hétre,ez pont jó lenne!
most lehet hogy elindítottam a lavinát :-)
Megjegyzés küldése