Kellett valamilyen leves a meggyes rétes elé, boltba menni nem volt kedvem, meg minek ha elég sok alapanyag van még itthon, úgyhogy körülnéztem a hűtőben és a fagyasztóban. Találtam némi mirelit bébi sárgarépát, zeller majdnem mindig van, tejszín szintén, úgyhogy összekombináltam őket, hátha valami jó sül (fő) ki belőlük. És úgy is lett, nem vagyunk a levesek nagy barátai, de ez finom volt.
Hozzávalók:
- 30 dkg bébi-sárgarépa
- 2 szál angolzeller
- 2 dl tejszín (10%-os főzőtejszínt használtam)
- 1 közepes burgonya
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- szerecsendió, só
- kenyérszeletek
- tejföl
- reszelt sajt
A kis sárgarépákat 2-3 darabba vágom, és pár percig párolom a megolvasztott vajon. Kanállal kiszedem a répát, majd a maradék zsiradékon pár percig párolom az apróra vágott hagymát. Közben felkarikázom a zellert, a hagymához adom, és addig párolom őket, amíg meghámozom és felkockázom a burgonyát. Belekeverem a burgonyát, egy pohár vizet, és fedő alatt addig főzöm, amíg a burgonya megpuhul, majd leveszem a tűzhelyről. Beleöntöm a tejszínt és simára turmixolom. Újra felforralom, beleteszem a sárgarépa darabokat, és annyi vizet, hogy legyen elég leve, sózom, szerecsendióval ízesítem, és addig főzöm, amíg a répa megpuhul. Közben némi reszelt sajtot összekeverek egy kis tejföllel, pár szelet kenyeret elnegyedelek, rájuk kenem a sajtos masszát, és forró grillsütőben addig sütöm, amíg a sajt kicsit megpirul a tetejükön. A forró levest a mini meleg-szendvicsekkel tálalom.
3 fős adag.
1 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik és nagyon egészséges! Micsoda A vitamin kúra!
Nekem is adhatnál egy tányérkával!:)
Megjegyzés küldése